..ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΑΘΕΑΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΤΟΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ

 

 


 

 Δύο μασονικές Στοές για μέλη του κοινοβουλίου και πολιτικούς συντάκτες συνεχίζουν να λειτουργούν μυστικά μέσα στο Αββαείο του Westminster.

Σύμφωνα με τα αρχεία που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Guardian, πρόκειται για το New Welcome Lodge, που μυεί βουλευτές και προσωπικό της Βουλής και το Gallery Lodge για πολιτικούς συντάκτες, ευρύτερα γνωστούς ως λόμπι. Επιπλέον, υπάρχει και μια τρίτη Στοά, που ονομάζεται Alfred Robbins Lodge, επίσης για δημοσιογράφους, η οποία συνεχίζει τις τακτικές συναντήσεις στο Λονδίνο.

Οι ταυτότητες όλων των μελών αυτών των μασονικών στοών παραμένουν μυστικές στον έξω κόσμο και όσοι συμμετέχουν είναι διακριτικοί, ωστόσο, δημοσιογράφοι που δουλεύουν στο λόμπι, γνωρίζουν την ύπαρξή τους.

Όπως ανέφερε στη Guardian ένα μέλος της Στοάς των πολιτικών, είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με εκείνη των δημοσιογράφων, καθώς, παρότι ανήκουν στην αδελφότητα, δεν παύουν να είναι δημοσιογράφοι και δεν θέλουν να ακούν τις συζητήσεις τους.

Σύμφωνα με τον David Staples, επικεφαλής της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας -το κυρίαρχο σώμα των Μασόνων σε Αγγλία και Ουαλία-, δεν υπάρχει αντίφαση στο να είναι κάποιος δημοσιογράφος και Μασόνος μαζί.

Στο Westminster, οι πολιτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν ότι είναι μέλη των Μασόνων, παρότι οι Αρχές των Κοινοτήτων αναφέρουν ότι μπορούν να αποκαλύψουν οικειοθελώς αυτές τις πληροφορίες στα μητρώα, εάν το θέλουν. Κανείς δεν το κάνει, ωστόσο, ούτε και οι πολιτικοί συντάκτες.

Οι τρεις στοές συναντώνται τέσσερις φορές το χρόνο στα κεντρικά της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας στο Covent Garden. Σύμφωνα με την Οργάνωση, η Gallery Lodge έχει 45 μέλη και η Alfred Robbins Lodge 18.

«Κανένα από τα μέλη που ανήκουν στις δύο αυτές στοές από το 2000 δεν έχουν καταγράψει ως επάγγελμά τους ότι είναι δημοσιογράφοι ή ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με το χώρο», αναφέρει ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τη Guardian, πρώην μέλη περιλάμβαναν δημοσιογράφους των Times, της Daily Express, της Scotsman και άλλων εφημερίδων. Ενώ στη New Welcome Lodge υπάρχουν 30 με 40 μέλη, σύμφωνα πάντα με τη Guardian, μόνο τέσσερα από τα υπάρχοντα μέλη είναι ενεργοί βουλευτές. Οι υπόλοιποι είναι πρώην βουλευτές ή προσωπικό της Βουλής ή αστυνομικοί που υπηρέτησαν στο Westminster. Ωστόσο, βουλευτές που είναι Μασόνοι, είναι μέλη άλλων Στοών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κανένα από τα υπάρχοντα μέλη δεν ανήκει στο κόμμα των Εργατικών. Πολλοί το εγκατέλειψαν τη δεκαετία του ’80, φοβούμενοι ότι θα χάσουν τη θέση τους.

Η αποκάλυψη ότι τόσο πολιτικοί συντάκτες όσο και πολιτικοί είναι Μασόνοι, έρχεται μετά τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, ότι οι Μασόνοι μπλοκάρουν τις μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία και αποτρέπουν την πρόοδο των γυναικών και όσων προέρχονται από μειονοτικές κοινότητες και κοινότητες μαύρων, σε ανώτερα αξιώματα. Τους ισχυρισμούς αυτούς, απορρίπτει ο Staples.

 

ΠΗΓΗ- https://www.cnn.gr